Bordplader

Det sidste touch

Bordpladen er er køkkenets væsentligste flade og dens rolle er særligt afgørende i køkkenets eller badeværelsets endelige udtryk. Valget af den rigtige bordplade giver rummet en helt særlig struktur og vil gennem sin stoflighed være et element, der for alvor kan understrege karakteren og temperamentet i dit nye køkken eller badeværelse. En bordplade kan være rolig, men også vild og vovet med spændende spil i stenen. 

Når det kommer til bordplader, har vi sat os godt og grundigt ind emnet. Og fordi vi er blevet mere og mere kræsne med tiden, henter vi i dag selv natursten, marmor og granit hos nøje udvalgte partnere i Toscana, hvor Carrara er epicenteret for alle stenbrud. Siden oldtiden har den lysegrå marmor fra Carrara været ensbetydende med luksus og elegance.

Vi er med tiden blevet klogere på marmortyperne og deres levende og individuelle skønhed, særligt skal fremhæves den fantastiske blåliggrønne Verde Guatemale, den diskrete koksgrå Pietra Grey fra Isfahan, den cremede gråfarvede Fior di Bosco og Sahara Noir, der rent faktisk bliver brudt i Sahara.

Til naturstenene hører også kalksten som Jura Graublau med alle dens mønstre og slyngninger, mens de hårdere granitter fx kalder sig Nero Assoluto, som er den sorte granit fra Zimbabwe. Sidst men ikke mindst skal nævnes lavasten og kvarsit, hvor kvarsit faktisk er endnu hårdere end granit.

Gennemgående for vores natursten er, at de er imprægnerede fra producenten for at forhindre indtrængen af finmolykulære væsker. En behandling der typisk skal ske en gang årligt for at sikre, at olie og fedt bliver på overfladen og ikke trænger ned.  

Kontakt en af vores interior designere. Vi lover, at de erfarent og grundigt vejleder jer om, hvilken type bordplade, der vil matche dit håndbyggede køkken. Du kan også dykke ned i eksempler på køkken priser her.