Highland

En autentisk manifestation af de muliges kunst

Vi byder varmt velkommen til Highland. Et nyt univers og en autentisk manifestation af de muliges kunst. En kærlighed til håndbygget indretning, der udspringer af landlige traditioner og klassiske dyder. En måde at respektere håndværket og passionen for detaljerigdommen med en åben ærlighed, hvor organiske materialer, fronter og metaller mixes og blandes med en fri og kreativ tilgang.

Highland er en filosofi, hvor det varme hjem omfavnes i mørkere farvetoner med plads til uperfektheder og patina. Det handler ikke om rene og stramme linjer, hvor tingene gemmes væk, men om at skabe et levende hjem med en stolt fremtoning, hvor et køkken helt tydeligt er et køkken.

Et naturligt samlingssted, en arbejdsplads, hvor der laves mad til hinanden. Hvor der er ild i pejsen og hvor familiens hund gerne må logre løs og have beskidte poter.

Highland er en flerrumstankegang

Et hjem der indrettes i tråd med Highland-filosofien favner helt naturligt et særligt rum, der i respekt for både råvarer og mormors gamle fad med skår, igen træder indenfor i vores hjem. Her taler vi om grovkøkkenet eller ”pantry,” som det også kaldes. I et pantry står røremaskinen fremme sammen med de store skåle. Her står konserves, krydderier og krydderurter på dedikerede pladser ved siden af sylteglassene og krukker med mel og nødder. I vores pantry indlejrer vi en sund og ærlig tilgang til det, vi putter i munden med en afspejlende stemning af snedkerdetaljer, bordplader i naturlig stenar og gode gamle hyldeknægte.

Bryggerset, eller ”Boot room,” som klinger lidt mere Highland’sk, er et rum, der folder sig ud med praktiske løsninger, der i sin funktion er en forlængelse af livet med mudder på gummistøvlerne, fiskestænger, vasketøj og hundesnore. Bryggerset er ofte dér vi går ind i hverdagen, og derfor bør oplevelsen starte allerede her. Farver, metaller og materialer kan sagtens være anderledes herude end i køkkenet, men begrebsforståelsen er den samme, og på den måde taler rummene sammen i et sprog, hvor alt – stort set – er tilladt.

Detaljegrader

Highland er lig med detaljer. En køkkenø der står på balusterben håndrejet af vores snedkermester. En integreret foldedør og bordplader med facetter. Det er et visuelt formsprog, hvor åbne hylder og vitriner med glas ikke så meget udstiller, som det skaber en ligefrem ærlighed, når vi omgiver os med de ting, vi bruger.

I et vintagemix af forskellige metaller, hvor der sagtens kan være plads til et skuffegreb, der er fundet på et loppemarked, slipper vi gerne konformiteten løs med et overflod af detaljer, der i sin harmoni skaber en særlig stoflighed. En smuk indretning, der hele tiden overrasker og på ingen måde er kedelig.

Highland er et studie i forskudte niveauer, der både giver plads til funktioner men samtidig lader rummet leve og ånde. Det her er ikke rigiditet og lige linjer, men en samlet følelse af fremspring og fremtoninger. Derfor går detaljerne igen med vægpaneler eller profilbrædder som bagbeklædning, som udluftningskanaler, der sagtens kan være udskåret i et mønster eller som håndsmedede ”Gallery Rails” på hyldeforkanterne.

Naturlige farvetoner

Med afsæt i naturen er Highland en palette af varme nuancer, hvor vi bestemt ikke er bange for at bruge farver. Vi tager et skridt mod et nøje afstemt indtryk, hvor der sagtens kan være flere farver og bejdsninger i spil samtidig.

Så længe balancen bibeholdes og vi hele tiden arbejder med synsindtryk, der naturligt overlapper hinanden og taler sammen, bryder vi nogle gange helheden for at skabe den uperfekte perfekthed, som Highland er et udtryk for.

Back to basics

Boligindretning følger livet og tiden. Nogle gange opstår der nye trends og nogle gange går vi tilbage eller træder et skidt til siden, og beskuer generationerne eller inspireres af andre kulturer. Highland har en bevidst ”old colonial”-stemning over sig og går i tråd med vores søgen efter autencitet og organiske materialer.

Nye teknologiske muligheder skaber remote arbejdspladser, og vi behøver ikke nødvendigvis bo i byerne længere. Vi kan kigge mod andre landområder og inddrage naturen og himlen i vores liv uden nødvendigvis at være landmænd og på den måde lade vores hjem være et spejl på en livsstil med lidt højere til loftet. Derfor er Highland også frihed.

Med Highland bidrager vi med en respektfuld kommentar til det victorianske designsprog, der kendetegnes af sin voluminøse mæthed og overskud i sit materialemix. Highland er craftmanship i højklasse og det ypperste, vi kan præstere, når du ønsker at være både traditionel og modig på én og samme tid.

Just living is not enough. One must have sunshine, freedom, and a little flower.

- Hans Christian Andersen