Køkken inspiration

Home / Inspiration /Køkken inspiration

Få inspiration til indretning af dit nye køkken

Et køkken er ofte begrænset af leverandørens standardmoduler, mål og materialer. Her gør Handcrafted Interior en ret markant forskel med sine 100% håndbyggede snedkerkøkkener. Mulighederne bliver pludselig uendelige med en tilgang, der baserer sig på at skræddersy drømmekøkkenet efter dit hoved.

Standardkøkkener begrænser dine drømme – Find inspiration her

Når du begynder at måle op i dit eget køkken, finder du hurtigt ud af at forskellige køkkenfirmaers standardmoduler og standardbredder sjældent går op med de rent faktiske forhold i dit køkken.

Forhold, som spænder ben for, at du kan få lige præcis det køkken, du drømmer om. Enten skal du finde dig i, at der bliver alt for meget plads tilbage, fordi standardmodulerne ikke går op med målene i dit køkken. Eller også skal du indsætte ekstra moduler, fordi dem du gerne vil have, ikke fås i de rigtige mål.

Vigtige detaljer som belysning, emhætte, hylder eller fx affaldssorteringen skal fungere optimalt. Hvis du dagligt konfronteres med detaljer, der ikke spiller ender det som et irritationsmoment.

Resultatet er desværre oftest, at du ender med et køkken som er et kompromis i forhold til dét, du drømmer om. Et køkken der ikke er afstemt dig, og som har det flow og opbygning, som gør det til dit køkken.

Inspiration til det store køkkenalrum

Med et snedkerkøkken der bliver håndbygget fra bunden i dit køkkenalrum, er det en helt anden snak. Her er alt pludseligt muligt – også skæve mål på andet end de sædvanlige 30, 40, 50, 60 og 80 centimeter i bredden.

Ofte giver det langt mere mening med køkkenmoduler på skæve mål, for at det går op med den plads, der er til rådighed i dit køkkenalrum. Vi kan udnytte pladsen optimalt, hvor rør og andre installationer giver udfordringer for traditionelle standardkøkkener. Vi skræddersyer det pågældende modul, så det passer præcist rundt om rør eller installationer. Også når det gælder hylderne eller skufferne i modulet.

Vores dygtige interior designere tegner køkkenet i tæt samarbejde med dig, og udfører den endelige opmåling hjemme hos dig selv. Herefter overgiver de tegningerne og alle øvrige detaljer til vores dygtige snedkere.

Vi giver dig inspiration – også til det lille køkken

De mange tilpasningsmuligheder og frihedsgrader i vores køkkener kan kun lade sig gøre, fordi vi bygger dit snedkerkøkken helt fra bunden. Produktionen foregår på vores værksted i Letland, hvor vores store team af snedkere håndbygger vores køkkener efter stolte, gamle håndværkstraditioner. Det betyder, at fingertappede skuffer i rent træ hos os er standardløsningen i vores køkkener. Et snedkerkøkken er ikke kun forbeholdt store køkkener, men giver lige så meget mening i det lille køkken, hvor pladsen skal udnyttes optimalt.

8 designlinjer, der inspirerer dig

Hos Handcrafted Interior kan du vælge mellem 8 forskellige designlinjer, som hver især kan tilpasses en lang række både udseende- og funktionsmæssige parametre. Vi kalder designlinjerne: KONTUR, WINDSOR, SHAKER, KBHTAPPED, SUMMITCLEAN og RUM.

KONTUR har fronter der er fræset med et bølget organisk udtryk, som giver en markant og personlig stil.

WINDSOR har en smal profil skåret i smig, der leder tankerne hen på en stram geometrisk art deco-stilart med en strømlinet æstetik.

SUMMIT De skråt-skårede greb i fuld bredde er en interessant og overbevisende detalje, som skaber et roligt udtryk uden at være for enkelt.

SHAKER er inspireret af New Englands smukke historiske shaker-møbler med et design, der peger frem mod Nordisk funktionalisme.

CLEAN Er som navnet antyder helt ren i udtrykket med rene flader og linjer. 

RUM er en hyldest til de nordiske designtraditioner med store træflader. Fineren er omhyggeligt sorteret for at sikre et organisk forløb i træets linjer.

KBH udspringer af retro-københavnerkøkkenet med overfalsede låger og strålende farver.

TAPPED markerer sig med sine store egetræsskuffer, som træder selvsikkert frem med fine fingertappede samlinger.

Soklen kan tilpasses på tre forskellige måder

En anden vigtig synlig parameter er soklen på køkkenet. På de fleste af køkkenkollektionerne, har du mulighed for at vælge mellem tre forskellige udførelser, der hver især giver dit snedkerkøkken et helt unikt udtryk:

  • Tilbagetrukket – den mest almindelige sokkelløsning i dag, der gør køkkenelementerne en lille smule mere luftige og svævende over gulvet.
  • I niveau med fronterne – den mest udbredte sokkelløsning i de klassiske designerkøkkener.
  • Udestående – giver køkkenet et solidt og robust udtryk.

Find de rigtige køkkengreb

Hos Handcrafted Interior kan du frit vælge greb, med mindre det selvfølgelig er et design med udfræsede håndtag eller integrerede grebslister.

Vælg mellem de mange flotte greb, som vi på forhånd har udvalgt eller medbring dine egne. Måske genbruger du gamle greb, eller du har fundet nogle smukke greb i en vintagebutik. Uanset hvad får vi dem monteret og tilpasset.

Eksklusive farver og overfladebehandling

På alle vores køkkener, kan du vælge mellem en af vores smukke standardfarver, der også passer til vores badeværelsesmøbler og opbevaringsløsninger. Eller vælg lige præcis den farve i NCS-farveskalaen, som bedst ind i din eksisterende indretning.

På køkkener med fronter i natur, kan du frit vælge mellem vores forskellige træsorter, samt vælge hvilken bejdsning eller træolie, du ønsker fronterne overfladebehandlet med.

Skræddersy skuffer og skabe, som du vil have dem

Indretningen af de enkelte skuffer og skabe i køkkenet, er det, der gør køkkenet praktisk anvendeligt i hverdagen. Her er der igen frit spil for, hvor mange hylder du vil have i skabene og afstanden mellem dem.

Tilsvarende kan du vælge frit mellem en lang række forskellige standardindretninger af køkkenskufferne, ligesom du mod merpris kan designe indretningen af dine skuffer, så de passer præcis til de ting, du skal opbevare i dem.

Få inspiration til et U-køkken

For at et køkken skal kunne fungere æstetisk og praktisk, skal dine behov afstemmes med de muligheder, din bolig giver. Et snedkerkøkken, er en åbenlys manifestation af det perfekte køkken. Hvis du fx ønsker at skabe et U-formet køkken, der harmonisk omkranser dig er der en masse hjørneudfordringer, som vi er eksperter i at løse.

Bordpladen afrunder og fuldender

Bordpladen fuldender køkkenets udtryk. Vi importerer selv bordplader i granit og marmor fra Norditalien, nærmere betegnet Toscana, og vores interior designere har opnået indgående kendskab til granit, sten og marmor. Vi kan rådgive i alle typer bordplader, hvor navne som Bianco Carrara, Verde Guatemala, Pietra Grey, Fior di Bosco, Bianco Statuario, Tundra Grey, Nero Marquina, Sahara Noir dækker over en unik verden af marmor og granit. Hvert brud er er sit eget med mønstre og slyngninger og skaber nye udtryk hver gang. Finish og overfladebehandlinger på bordpladerne kan tilgås forskelligt, så de ender med et glat og blankt udseende eller med udtryk, der er mere rustikt og naturligt. Usk, at selv om alle vores bordplader er imprægneret mod pletter og påvirkninger, kræver natursten løbende vedligeholdelse.

Vi leverer også bordplader i komposit, keramik og laminat ligesom du selvfølgelig kan vælge en træbordplade. Valget er dit.

Hvad koster et håndbygget snedkerkøkken?

Handcrafted Interior leverer et attraktivt køkken til en attraktiv pris. Kort fortalt er vi det køkkenfirma herhjemme, der giver dig mest snedkerkøkken for pengene.  

Vil du have en indikation på vores priser, kan du se et par priseksempler på snedkerkøkkener her.

Køkkenerne opleves i vores showroom i henholdsvis København og Århus. Her kan du også få en snak om dit nye køkken med vores dygtige køkkendesignere.

Book møde med vores dygtige interior designere her.