Vinkælder

For vinelskere er få ting mere tilfredsstillende end at udvælge den helt rigtige vin til anledningen. At åbne dørene til samlingen og finde præcis den flaske, der er tiltænkt en særlig fejring, eller som man ved vil passe perfekt til aftenens menu, er en følelse af ro og nydelse – en lille smule luksus i hverdagen. Rigtig dedikation fortjener de rigtige rammer, og med en vinkælder indrettet med vores håndlavede vinmøbler forstærkes kærligheden til vinen i et rum fyldt med raffinement. Husets vinkælder bliver et sted, man søger hen for at dyrke passionen, men også for at invitere gæster ned og fremvise en af de skjulte perler, boligen har at byde på.

Fra bonde til vinkælder - Fra håndværk til håndværk

Vinproduktion er et håndværk, og de dygtigste vinhuse rummer traditioner, der går flere generationer tilbage. Det er historie, dedikation, finesse og forfinelse samlet i en flaske. Det samme gælder, når vores snedkere bearbejder træet, der bruges som interiør i en Handcrafted vinkælder. Vi former træet, så rummet får netop det udtryk, der passer bedst til boligen, og dermed får vinen præcis de rammer, den har fortjent. Når du sætter en flaske Bourgogne Pinot Noir på en Handcrafted vinhylde, er det håndværk, der møder håndværk. 

Indretning af vinkælder i harmoni med boligens æstetik

En vinkælder er ikke kun et sted at opbevare vin; det er et sted at vise din kærlighed til håndværket, din forståelse af æstetik og din egen unikke stil. Hvilken følelse ønsker du at skabe, når man træder ind i rummet? Ved indretning af vinkælderen bør din personlige æstetik samt resten af boligens stil skinne igennem.

Minimalistisk indretning af vinkælder

I en minimalistisk vinkælder handler det om enkelhed og renhed i designet. Dette omfatter rene linjer, en neutral farvepalette samt enkle møbler og dekorative elementer. Her bør der være fokus på simplicity, hvor hylderne er enkle og funktionelle, og hvor belysningen er dæmpet og diskret. Den minimalistiske stil skaber en følelse af ro og orden i rummet og lader flaskernes skønhed være det centrale fokuspunkt.

Traditionel indretning af vinkælder

Den traditionelle stil søger inspiration i de gamle vinkældre fra Bourgogne, Rioja og Toscana, hvor rummet summer af traditionelt håndværk på flaske. Her spiller stenmure og tunge trædøre sammen med antikke designelementer, hvilket giver en følelse af gammel æstetik. Med den traditionelle vinkælder bliver man kortvarigt taget væk fra dagligdagen og ført til det sydlige Europas mange historiske vingrotter.

Indretning af lille vinkælder eller vinkælder i skæve rum 

Uanset hvilken stil du drømmer om, skal rummets størrelse ikke være en hindring. En vinkælder behøver ikke være et stort rum med plads til 1000 flasker. Træ er vores metier, og en vinkælder fra Handcrafted Interior kan tilpasses de fleste rums størrelser og skævheder. En lille vinkælder eller en vinkælder under en trappe kan blive et charmerende og intimt rum, hvor du stadig kan opbevare og dyrke din passion.

Din vinkælder skal give omsorg til flaskerne

En vinkælder er et sted for passion og æstetik. Det handler ikke kun om opbevaring af vin, men også om at skabe en stemning og atmosfære, der vækker følelser af glæde og nydelse. Fra belysning til farveskemaer og dekorative elementer bør hver detalje nøje overvejes for at skabe den ønskede stemning af elegance og raffinement. Udover at forkæle dine sanser, bør målet med vinkælderen selvfølgelig også være at give de bedste levevilkår for din vinsamling. 

Den perfekte vinkælder

Vin bør hverken opbevares for koldt eller for varmt, men det er endnu vigtigere, at den holdes ved en stabil temperatur. Den perfekte vinkælder har en konstant temperatur mellem 12-14 grader, som sjældent varierer. Derudover bør den ikke udsættes for direkte sollys, og den ideelle luftfugtighed ligger på omkring 70%.

Rummet bør udelukkende bruges til vinopbevaring, da stærke dufte kan påvirke flaskernes indhold negativt. Hvis vinkælderen deler rum med anden opbevaring, bør vinhylderne afskærmes med for eksempel glas for at beskytte vinen mod påvirkninger. Sidst men ikke mindst skal den perfekte vinkælder emme af kvalitet og raffinement, og være et sted, der inspirerer til at udvide og dyrke din vinsamling. Denne følelse opnår du, hvis du indretter vinkælderen med snedkerløsninger fra Handcrafted Interior.

Vinkælder inspiration og vores personlige filosofi

Vores snedkerløsninger bygger på ideen om den ypperste håndværksmæssige forarbejdning af materialet – og det vil vi gerne vise dig. Vi åbner dørene til vores showrooms i København, Aarhus, Stockholm og Malmø, hvor du har mulighed for at se og mærke ægte kvalitet. Vi mener, at indretningen af din vinkælder gøres bedst ud fra vores personlige filosofi, hvor vi sammen finder den løsning, som bedst opfylder dine drømme.

Du kan have en færdig idé klar, eller blot have brug for vinkælder inspiration og sparring, inden du træder ind i vores univers. Vores eksperter står til rådighed og vil hjælpe dig med at tilføje den ekstra hverdagsluksus, som en vinkælder kan realisere i din bolig.

Kontakt os her